krisaloss

Någon fyller snart 40. Någon krisar. Men det är inte jag! Jag tänkte bara ha lite roligt på krisarens bekostnad... :)

Kitesurfing vs. Amfibieträning

Kategori: Allmänt

Jag tog en liten powerwalkingrunda vid beachen - ja precis, tänk er att jag springer som Pamela Andersson i Baywatch på en vit sandstrand.... Ungefär så såg det aldrig ut. Försökte pw på tången, för att undvika sand i skorna och försökte på samma gång att undvika fallgropar eller att fösas ut på havet av den starka blåsten. Detta är terrängträning minsann! 
Men, när jag gick där ute, så såg jag dem! Kitesurfarna. Jag blev helt tagen av denna elegans och detta samspel mellan vatten och vinden och såklart människan. Messade direkt till krisaren och sa detta. Oh-oh, tänker ni nu. Nu blir det kris. Han är ju amfibieman! Du får inte säga att kitesurfarna är coola. Tänkte på det där resten av min lilla mini pw-runda. Vad är nu coolare? Amfibieträning eller kitesurfing? Pro's and con's? Eller är det en mental grej? 
 
Kitesurfing är ju sjukt roligt och det är även kul för publiken att se på. Det stod en massa folk som kollade in surfarna där de flög fram på boarden och virvlade i luften. Sen stod det några som kollade in de kitesurfarna som stod på land i sina våtdräkter och meckade med kiten eller tjabbade lite. Äh jag. Gillar tydligen våtdräkter. Jajaja... Skratta ni. 
Sen är det ju säkert riktigt roligt att stå på boarden också och känna hur vinden drar i kiten och bara köra på. Det är ju inte så tradigt som att surfa där man väntar i timmar på den perfekta vågen. Nackdel är ju helt klart att om man inte bor i blåshålet Skåne, så väntar man ju på dagar med lite vind för att kunna kitesurfa. Och kitesurfing funkar kanske inte precis på någon sjö mitt i skogen.
 
Amfibieträning då? Det är ju en kombination av löpning och simning som inte är beroende av vädret. Men krisaren sa något som lät rätt vackert: "man kommer närmare naturens element och havet går inte att kontrollera - man är fast i havets humör och det är bara din egen styrka och vilja som håller dig flytande. Simma eller sjunk." Lite poesi där... ja, han kan minsann! Men budskapet är ju rätt så tydligt. Amfibieträning är den lite hårdare sporten. Här är det din kropp som du måste kunna lita på. Inte någon kite. Man måste hålla kroppen igång hela tiden annars så sjunker man. Dramatiskt värre! 
 
Valet är ert. Simma, flyt eller sjunk. 
 
Jag bryr mig inte så länge alla kommer ur vattnet i sin våtdräkt. 
 
 

Texmex

Kategori: Allmänt

Tänkte för en gångs skull inte skriva något ironiskt om krisaren, men jag kan inte svära på att det faktiskt blir så i slutändan. Ska försöka! :)

Vi snackar ju en massa på telefon pga avståndet och då får jag höra om alla de där hippa bloggarna jag måste kolla in, eller de där nya jeansen gjorda av papper som såklart är ett must-have och en massa annat hipstermaterial man borde ha koll på - tydligen... Men på tal om bloggar kom han faktiskt med något jag inte skrattade åt utan gillade starkt. Och det var Crambys blogg: Chez Cramby. Det är en kille som skriver krönikor och nu har skrivit en bok om texmex mat. Jag älskar både böcker och mat - så för mig var det ett måste att kolla in honom på bokmässan där han lagade lite mat och snackade om boken. Fullt med folk som lyssnade och gillade vad han hade lagat. Två minuter innan han var klar kilade jag iväg till montern brevid och köpte boken 'Texmex från grunden' och kilade upp på scenen så fort han var klar och lät den signeras och såklart skrev Cramby en liten hälsning till krisaren: Keep on tacoing!

Med dessa ord hoppas jag innerligt på ett fantastiskt texmex mål med quesadilas, salsa roja, en massa koriander och annat gott när vi ses igen. Annars behåller jag boken och skriver om hälsningen... Nog har man ju tippex i lådan...

Krisaren gör mig pank

Kategori: Allmänt

Det här med att man är ute och reser och kommer hem med presenter till sina nära och kära är nog något jag måste sluta med. För det första är jag ju alltid på resande fot och för det andra är ju krisaren den absolut enklaste personen att köpa presenter till. Det är helt galet. Han är ju t.o.m. enklare än jag! Åkte till Finland, köpte lite designpresenter. Åkte till Danmark, köpte lite smått och gott. (fast det har han inte fått än) Åker till Götet och shoppar loss på bokmässan. Japp, här finns det en massa potential. Detta måste sluta. Fast det är ju faktiskt jul snart. Typ om några veckor. Okej, då får han det där jag har låtit lägga undan också då...  och det där andra... och kanske - NEHEJ, detta shoppandet måste sluta. Eller så får jag hitta på en massa presentdagar och börja fira allt, som t.ex. kanelbullens dag eller nej, ännu bättre, jag firar både tyska och svenska dagar med krisaren. Berättar att det är en gammal tradition i min familj eller något. Då får jag ju också en massa presenter!!! Perfekt lösning. Då får jag ju faktiskt gå och handla nu.
 
 
 

Om mustascher

Kategori: Allmänt

Vi har ju konstaterat att krisaren är en man av stil och format och såklart en hipster. Jajaja, jag vet att ni inte tror mig, men det kommer ni att göra om ni läser detta inlägg. 
 
Krisaren har vanligtvis en välvårdad skäggstubb, som han tar hand om varannan dag, precis som han gör med håret på huvudet. Men en gång i månaden går han till barberaren. Mmmm - ni hör rätt. En barbershop har öppnat runt hörnet i hipstertown (så praktiskt!) och det är en vän till krisaren som jobbar där. Så krisaren går dit, låter sig masseras med goa krämer, det läggs varma handdukar på ansiktet och en massa skum fördelas över honom. Han njuter såklart och så börjar barberaren raka honom. Jag vet inte vem som kom på denna idé, men barberaren rakar inte av allt. Nej, han trimmar mustaschen och fixar en tangorabatt!! Se bild nedanför...
 
 
Jo, alltså Clark Gable var ju jävligt sexigt och snygg i "Borta med vinden" och när den spelades in var väl tangorabatten väldigt hip. På tal om hip... visst är detta en hipster musche? Det var det första jag tänkte på när jag såg krisaren/hipstern på bild efter barberbesöket.Tur man har en uppslagsbok om mustascher hemma, så att man kan läsa om de olika modellerna. (Nej, fråga inte varför jag har en sådan. Den hamnade i min famn på förra årets bokmässa i Götet av en kär väninna, som bara ville mig väl..) I alla fall har jag ju nu blivit mustaschexpert och jag är lite rädd för att krisaren kommer se ut så här när han kliver av flyget nästa vecka:
 
 
Men om han får farmor och mormor på fall så får han väl även en liten tant som mig på fall med denna modell. Fast jag hade ju hellre dansat tango med honom. Eller nej, efter gårdagens kvalitetstvprogramm så vill jag dansa bugg med krisarens i sin tangorabatt på danspalatset Playa del Sol. Så där. Nu är det ute.
 
 

Hur bemöter man en 40 års kris?

Kategori: Allmänt

Har sökt lite på nätet igen och hittade detta som jag faktiskt var tvungen att skratta lite åt.
 
 
När man läser detta så känns det ju inte som om krisaren gör mycket fel just nu - utan han följer punkterna som visas upp här. Han har hittat en hobby, han har börjat träna och därmed skaffat en god hälsa och han har t.o.m. raggat upp tjejer. Undrar om han följde råden som gavs här? :) De är helt fantastiska. Så om ni behöver tips, kolla här! :)
 
Några punkter på krislistan har han inte helt följt, som denna: Handla med måtta. Okej, han har inte köpt någon Porsche än, men massvis med skor och en hel amfibieutrustning ...? Fast det ursäktas kanske med att han har en god hälsa nu. Undrar vad jag ska ursäkta mina hets-sko-köp med? Asch, det är väl bara kvinnligt. Typ den enda kroppsdelen som inte växer när man är en godisjunkie.
 
Lite kul är också annonserna på sidan om 50plus dejting. Jag vill inte ens tänka på vad krisaren hittar på när han närmar sig 50! Men jag har ju några år på mig att avstyra den krisen iaf... :)
 
 
 
 
 

Gammal ost

Kategori: Allmänt

Undrar faktiskt över när jag ska få tillbaks för gammal ost av krisaren.
 
 
Så mycket trams som jag kommer med - visserligen är allt baserat på verkliga händelser... men man kan ju faktiskt tro att han är rätt nördig och inte så lite speciell, så som jag beskriver honom. Kan väl medge att jag överdriver lite ibland. Sällan, men det kan ju hända när fingrarna flyger över tangenterna. Han måste ha en väldigt bra och stark karaktär och en fantastisk humor om han inte tar illa upp. Och speciell är han ju - i alla fall för mig.
 
Han skulle säkert ha så mycket mer material om mig - inte något krismaterial förstås, är ju i den bästa åldern man kan vara i - men jag är ju knasig hela jag. Kan tänka mig en blogg om en lillgammal tjej som likt ett väsen från en främmande planet plötsligt landar i Sverige år 2012. Hon pratar 50tals svenska likt drottningen och kan varken slang eller svordomar. Hon pratar om sockar och menar strumpor och använder ord som portemonnaie, gräsänka och scarfs för att bara nämna ett par.
 
 
Jag borde kanske ligga lågt ett tag, tills han har glömt mina skriverier och jag har anpassat mig och blivit någon hipster tjej med bra musiksmak. Fast nej, det är ju inte jag och jag gillar ju skriva om hans upptåg. Han får väl ge igen för gammal ost. Jag har ju faktiskt också lite humor.

Hipster

Kategori: Allmänt

Hipster vill ju ingen vara. Eller?

"The only sure fire way to tell if someone you're talking to is, in fact, a hipster is to ask them "are you a hipster?". If they respond no, and turn their casette player back on, you can be sure you're dealing with a hipster." [urban dictionary, 4. hipster]

Ja, denna beskrivning är kanske lite old-school... ingen har ju en "casette player" nuförtiden, om man då inte är lite sentimental som jag och har kvar varenda walkman och samtliga kassetter man en gång i tiden har spelat in någon låt som spelades på radio. Men jag tror det fortfarande funkar med denna beskrivningen. Krisaren vill ju absolut inte vara en hipster... men han är en. Är det på grund av att han krisar? Att han vill verka yngre och mer up to date eller så ÄR han bara en hipster och får leva med det. Tycks ju vara lite så att Sthlms ynglingarna är hipsters och vi här nere i Skånelandet är lantisar. Fast ibland det kanske är bättre att vara en lantis?

Men vad utgör en hipster??

Hipster är en sorts subkultur som består av män och kvinnor i 20 till 30 års åldern som är både kreativa,smarta, roliga och tänker lite out of the box. De är väldigt fokuserade på att lyssna på "rätt" musik, d.v.s. allt som är nytt (typ släpptes idag och är först med att posta det på facebook) eller så har de grävt fram något gammalt indie/garage-band som de går o promotar på spotify (om det nu finns där) eller så lägger de ut coola spellistor på deras bloggar. Såklart går de på festivaler och hittar nya idoler...
Hipsters bor oftast i lite alternativa bostadsområden, som plötsligt blir "hippa" och dyra efter ett par år. Konstnärer paras med juppies och blir till hipsters :) lite som att bo på Söder?
Hipsters är kända för deras klädstil. De är väldigt måna om att vara up to date (samma som med musiken) och att absolut inte vara mainstream. Det är nog det värsta man kan säga till en hipster.. Nej, hipsters bär klädmärken ingen känner än, om det nu är jeans från någon i Lappland eller Timbuktu. Oftast har de på sig vintagekläder eller kläder som ser ut som vintage. Gärna ett par tighta jeans till ett par old-school sneakers (om man nu inte är Converse-typen). Glasögonen är hornbågade och tjocka och de har man vare man behöver dem eller ej. Tjejernas hår är uppsatt till en slarvig knut som ser ut som om den fixades till lite så där utan möda, men i själva verket stod de framför spegeln i 20 min för att få till den. Ja, man ska se cool ut utan att det ser ansträngt ut. Sätt på en mössa, men lite snett o lite som om den bara hamnade där av sig själv. Hipsters har ofta också en släng av det androgyna i sin uppenbarelse. Männen är smala och dejtar gärna tjejer som ser likadana ut. Om man har samma byx- och skostorlek är det perfekt.

Hittade en rolig test i GP:

 

Så jag gjorde testet i Krisarens namn med detta resultat:

Hipster.
Du är vad man i folkmun lite föraktfullt kallar en hipster. Själv vill du naturligtvis inte kännas vid benämningen även fast du blir väldigt nervös när folk pratar om ny musik som du inte har hört talas om. Du försöker hänga med inom populärkulturen och klär dig ibland så överambitiöst att det blir lite löjligt.

Dags att krisa nu?

 

 

Äpplen

Kategori: Allmänt

 
Äpplen finns det många av. Några kan man äta, några kan man utforma till fina dekorationer och andra kan man surfa med.
 
Krisaren är ju en verklig Apple nörd. En Macbook, en iPad och en iPhone tillhör krisarens lilla fina äppelfamilj, som såklart alla används på samma gång. Lite bloggande på Mac:en, hipster musik på paddan och live post:ande via alla möjliga sociala medier på iPhonen. Men vad som händer när ett äpple slutar att fungera - det vill ni inte vara med om. Så när jag håller på och gröper ur riktiga äpplen för att pyssla till mig lite höstkänsla med äpplelyktor, så gröper krisaren loss tangentbordet på Macbooken för att han inte kan surfa längre. Det enda han ser är en svart skärm med en minimal vit bjälke som inte rör på sig. Nu går det högljutt till: tvättäkta stockholmska svordomar paras med vanliga och han drar sig i håret han inte har och detta är nog det enda ögonblicket där man faktiskt är glad över att man inte bor på samma gata eller i samma stad för den delen... Så när jag pysslar till mig de fulaste ljuslyktorna - ni kan gärna tro mig, har ärvt min mors pysselgen som är icke existent - så går världen under i huvudstaden. 
 
 

Mannen, myten... och kaninen.

Kategori: Allmänt

Ja, ni är ju nyfikna på vem han nu är. Denna man som kommer på en massa knasigheter och som hänger på soffan med sin godisgalna kanin som sällskap. Berättade jag att denna kanin bet mig i tummen, bara för att jag hade ätit lite vingummi som han sniffade till sig sist? Roligt soffhäng.....Grr!! Tur man har en katt hemma som inte gillar vingummi. Okej, jag får inte ha min lasagne för mig själv, men efterrätten är i alla fall min.
 
Men det var ju varken katter eller kaniner som jag skulle skriva om idag, fast bilder på en liten gullig katt funkar ju alltid. Vill ni se?? :) Okej här kommer den lilla älsklingen: (som förresten INTE är tjock)

Är han inte för söt?? :) Och så här ser krisaren min katt:
 
Måste medge att teckningen är bra. Även om han nu verkligen inte kan kallas Caspar the fat cat. :) Måste ge honom en katt-korv nu. Han blev lite arg när han såg karikatyren. Vänta bara tills jag tar fram ritblocket och tecknar en bild på Marley, killer kaninen!
 
Men nu kom jag ju av mig. Jag tänkte ju fixa en liten sneak preview och ge er det ni önskar och behöver: en bild på självaste krisaren! OBS! bilden kan vara lite skrämmande. Han verkar rätt så mäktig och faktiskt lik någon grekisk gud på denna bild.. fast ni vet ju hur han egentligen är, så här kommer den:
 
 
 Krisaren: mannen, myten, legenden - utan våtdräkt denna gång, vilket händer mycket sällan nuförtiden.... :)


 
 
 

Macho

Kategori: Allmänt

Att krisaren ska vara en macho är nog inte det man tänker på i första hand när man ser honom. Men men.. Jag sitter på mer information och jag har bevisen!

Vad är det som gör en man till macho då?
Machokulturen härstammar från latinamerika och beskriver en man som verkligen lever sin manlighet i stort sett. Idealet är en man som uppför sig självsäkert, lite kaxigt, är en kvinnotjusare utan like och som gillar att imponera på alla plan. Han understryker sina manliga attributer i allra högsta grad.

Men krisaren då? Han som är en sådan mysig kille i sina rosa strumpor och pepitarutiga skor. Han som lagar raggmunk och hämtar hem sushi och breder en filt över mig när jag är lite kall. Inte är väl han en macho! Joho, säger jag. Det är ju bara en sida av det hela. Han har ju den där andra sidan, den mörka macho sidan också som jag tror kom fram lite extra p.g.a. krisen. Annars hade den legat kvar där under någonstans och varit dold.

Ni vill ha exempel? Okej, vi börjar med sporten. Han får för sig att träna och bygga upp muskelmassa - så manligt! Men han kör inte vilken sport som helst. Nehej, ingen yoga till någon knasig pling-plong musik inte! Kettlebell styrketräning och amfibieträning i terrängen ska det vara. Väl hemma igen dokumenteras smärta och såklart musklernas tillväxt. Dessutom presenteras den manliga kroppen så mycket bättre i en våtdräkt där inget förblir dolt. Manlighet på hög nivå!

Kaxigheten behöver jag nog inte säga så mycket om. Det är han ju från början, men macho-kaxigheterna kommer lätt över läpparna nuförtiden. Kanske för att musklerna påverkar hjärnan på något knasigt sätt? Ja ni förstår hur jag har det!

Och det där med kvinnotjusaren då? Hur hänger det ihop? Alltså det är ju en urban legend att machomän ska ha framgång hos kvinnor. Tänk er en typisk italo-macho: guldkedja, liten mustasch, svartlockigt hår på bröstet, inoljad såklart och iklädd i ett par speedos. Hur många tjejer tror ni att han raggar upp?? Måste jag säga mer om detta?

Speciellt unga attraktiva 33 åringar är way out of their league - eller hur var det nu? ;) Men iofs så har ju krisaren inget svartlockigt hår på bröstet, så då funkar det ju. Måste prata med honom om det där med att det försvinner ovanligt mycket olivolja när han är hemma... Hm!

Oj! Har det redan blivit så sent? Måste hem och fixa middagen, lägga fram tofflor och fjärrkontrollen.. och vara rar och gullig igen!

¡Adiós y hasta luego!

 

 

10 saker man måste göra innan man fyller 40

Kategori: Allmänt


1. Hitta naturen och fota den

2. Gå på festival, minst 2 dagar och fota allt, t.o.m. osten du äter

3. Träna sjukt mycket och fota dig själv efteråt: svettig och röd i ansiktet blir bra

4. Hitta en ovanlig träningsform och låt andra fota dig när du utövar den

5. Bli en mästare på sociala medier och appar och ladda upp alla fotona

6. Förverkliga dig själv och bli fotograf på halvtid

7. Spontana resor till fotogena platser och väldigt fotogena personer, t.ex. Plattlandet Skåne

8. Häng i trädgården (välj rätt trädgård) och fota alla som är där inkl. dig själv med kända personer/trädgårdsmästare

9. Hitta någon som är lika nördig som du och kommunicera bara via foto-appen och/eller twitter och i nödfall fejan

10. Ta en bild på något. (mig kanske..)



Krisaren testar våtdräkten

Kategori: Allmänt

Krisaren kom till Malmö-Sturup flygplats med våtdräkt, simfenor, simglasögon och såklart den fodrade badmössan. Jag var rätt glad att han inte reste i den outfitten, men den var nerpackad i väskan.
I söndags var det då äntligen dags att testa utrustningen. Vi åkte till Lomma - Skånes finaste badort. Här badar man från påsk till Halloween, iaf om man kommer från min familj och inte är jag.
 
Krisaren satte på sig hela kittet och tyckte vattnet såg lite kallt ut. När han väl skulle sätta på sig simfenorna för att sen kasta sig i drickat, kom en kille iklädd i bara ett par speedos som glatt hoppade in i vattnet och tyckte det var lite kallare än förra veckan. Brrrrrr!
 
Krisaren hoppade äntligen in och min uppgift var det att ta lite bilder och filma lite. Eller så ville jag dokumentera det hela. Eftersom krisaren vill förbli anonym, visas bara klipp där han är långt borta och som är dåligt filmade. Känner detta är min nya grej, lite alternativ våtdräktsfilm. Ska kolla upp det och återkomma.
Ha det nu så kul med dessa spännande klipp!! :)
 
 
 
 
Amfibiemannen simmar.
 
 
 
 
Krisaren i våtdräktt.
 
 
 
Mot Danmark, eller nej, det är lite kallt, jag kommer tillbaka (och det är man ju glad för...).
 
PS - gissa om han var glad och taggad efteråt. Ja innan också i och för sig. Tjejer, det är så HÄR man gör en man glad. Glöm allt annat. :)
 
 
 

Helg

Kategori: Allmänt

Äntligen fredag! Ikväll kommer krisaren ner från huvudstaden för att kolla om jag finns kvar efter att ha magrat bort till hälften pga sjukdom. Han kommer försöka feeda mig med Bostongurka och Chicken Wings, så att jag blir lite rund igen.

 Så snygg var jag innan.             En favorit.

Jag ser fram emot en massa roliga historier, som jag kan berätta för er efter denna helg. Undrar om han tänker resa i våtdräkt? Eller ha på sig sin fodrade nya badmössa i alla fall? Strumperna behöver jag väl inte undra över. Säkert kommer han i de rosa och svarta.... :)

Hur som helst ska jag ha min antecknings-app redo, så att jag inte glömmer något.
 
Trevlig helg!!
 
 
 
 

Reaktioner

Kategori: Allmänt

Tydligen krisar hela min omgivning.
Igår fick jag höra ett en familjemedlem planerar att kitesurfa och att köra lite amfibieträning. Wtf? En till? Är amfibieträning den nya 38plus träningsformen? Är våtdräkten den nya lilla svarta? Måste jag hänga på beachen hela vintern och filma eländet? "Hörru, nu har du simmat ur bilden igen!" "Nä, alltså nu ärru för långt ute - jag ser ju bara en prick! Vaddåå zooma?"
Sen i sommar får jag väl sitta i min solstol och sticka på någon ö i Roslagen och stirra på samtliga nära o kära som kör: AmfibieMannen 2013.
 
Jag tänker i alla fall ha de här på mig:
 
 
Väninnan hörde av sig: "Jag har börjat skriva en bok! Jag försöker att bli odödlig!" Hon har fyllt 36 och har nu läst att enligt EU är man bara ung till 35. Så dagens kriskvinnor skriver böcker och dagens krismän köper våtdräkter.
 
Undrar vad jag kommer att göra när det väl är dags? (Oj, har jag precis startat en blogg??)
 

Bling! Bling!

Kategori: Allmänt

Visst är Södermalm väldigt likt Bronx?
 
Känslan när man går genom stadsdelen -- man ser en massa brinnande tunnor, lite skräp på gatan och människor med hård uppsyn, där de springer uppför rulltrappan på Hornstull. Man hör inte bara bilar och tunnelbanan, nej man hör även alltid en hip hop bas i bakgrunden, speciellt från affären Mickes Serier, CD & Vinyl. Där hänger ju alla. Hos Lai-Lai, kina restaurangen är det alltid fullt ös. Man måste passa sig att man inte hamnar i slagsmål. Polisen går sina ronder och tar de små busen som ställer till det i Tantolunden. 
Och plötsligt kommer 50 cent (a gangsta from da southside) nerför Lundagatan och talar högt i telefon. Ringarna bling! bling:ar! - men nej, det är ju inga vanliga ringar! Det är ett mobilskal! Sååå snyggt! Så praktiskt! Ficktjuven kan ju bara greppa tag i ringarna. Och det är så smidigt i fickan. Speciellt på de där tighta jeansen man har på sig.
 
Eller??
Krisaren tyckte det. Han tror ju också att han bor i Bronx.
 

Krisaren på festival

Kategori: Allmänt

En man som aldrig har gillat den där festival-känslan med camping, vara utan dusch i tre dagar, lera, burkmat, en massa öl och fulla fula människor som vacklar runt, fyller snart 40 och krisar lite. Vad gör han? Jo han går på festival. För att visa att han fortfarande är ung? Eller står det kanske på hans hemliga lista på saker man måste göra innan 40.
 
Krisaren kände att han var tvungen att åka till Way out West festivalen i Götet med två kompisar. "Någon måste ju ta hand om grabbarna", säger krisaren som är typ 10 år äldre än kompisarna. "Det kommer ju att sluta i dåligheter om jag inte åker med!".... jovars... undrar vem som låg i rännstenen med två lättklädda damer till slut? Haha! :)
 
Sen lockade ju en massa världskända artister som...äh..Laleh? också. Skojar - såklart var det riktigt stora namn som Blur, The Black Keys, Florence and the machine, De La Soul och Kraftwerk bland många många fler som skulle uppträda. Så jo, jag var ju inte bara lite avis. Grabbarna laddade ner WOW-appen och la in deras personliga schema med de artister de ville se. Allt planerades in i de sista smådetaljerna. Kvällen innan diskuterades det via telefonkonferens med Skånelandet, vad han skulle ta med sig på sin första festivalhelg.
"Nää, gummistövlar? Jag tänker väl inte stå i lera!"
-"Folk kan råka att hälla öl över dig, ta en gammal tröja."-
"Nähä du, jag står väl inte brevid sådana! Jag har bara snygga tröjor!"
"Vaddå gammal regnjacka. Kan väl ha min snygga nya...." Ja ni förstår, denna människa har aldrig varit på en festival.
 
Men hur gjorde han med leran och campingen undrar ni? De skaffade en lägenhet i staden, som hade en dusch, flera mjuka rygganpassade sängar och ett kylskåp för ölen.
 
De åkte ner i stil med Benzen efter att ha försovit sig såklart, och äventyret började. Har ni sett Hangover och Road trip filmerna? Mmmhh.. detta var nog rätt likt denna festivalhelg. Fast jag skulle ju hellre kalla det krisens höjdpunkt. Eller vad var det krisaren sa före helgen: "Det blir ett bra avslut på en bra sommar". (läs: "Det blir ett bra avslut på mitt innan-40-liv."
 
Hur blev det till slut? Jo grabbarna köpte var sitt par Wellingtons och regnjackor och hällde öl över varandra, dansade i leran, sjöng på gatan och kom på nya knasigheter. Speciellt roligt hade de tydligen med små practical jokes som de körde med varandra. Placerade utstoppade fåglar inför fågelhataren och vek ihop samma person med den rygganpassade sängen, tvärbromsade mitt på vägen för att skrämma livet ur den sovande krisaren osv. Ni vet - sådana pojkskämt... :) Fick även ett samtal där krisaren var ensam på någon festivalkonsert för att en av grabbarna tydligen fått någon allergichock och den andre tog hand om honom. Var vänliga att scrolla upp till varför han skulle åka med? Har markerat det i fet stil, så att ni inte missar det. :)
 
Ja vi får nog inte reda på allt som hände, men det är nog lika bra. Vi har ju sett Hollywood-filmerna...så vi vet att detta var en galen helg, där krisaren äntligen fick leva krisen och jag tycker det är lite roligt att se hur han skiner upp när han tänker tillbaka till den helgen och berättar en snutt han precis kommit ihåg.
 
 
Förresten..ni vet väl att denna vegetariska WOW-vecka kallas för "Medelåldersveckan" i Götet, eller?
 
 
 

Anarki är svaret

Kategori: Allmänt

Alltså den här strumphistorien har blivit till någon big issue här. Strumprebeller från hela landet har kontaktat mig och är helt ifrån sig över min nedlåtande yttring till detta fenomen på strumphorisonten. Jag måste nog gå ut med ett pm snart och be om ursäkt.
(in your dreams)

Här kommer den verkliga förklaringen på varför krisaren hade rosa-svarta strumpor på sig. Det var en anarkistisk handling! Ett stilbryte deluxe mot sin annars perfekt genomtänkta britpopstil. Han ville vara en rebell och gå lite wild 'n' crazy på första dejten. Bra idé. Tur man har humor och han hade öl hemma.

Google

Kategori: Allmänt

Innan jag startade bloggen tänkte jag att jag googlar upp lite bilder med sökorden "40 års kris". Man bör ju vara lite förberedd när man startar något sådant.
Scrollade lite på första sidan och började fnittra hejdlöst när jag såg en bild på självaste krisaren mitt i skaran av andra krisare, röda sportbilar och skyltar med "40 but sexy" och en massa cellulite. Hur roligt är inte det?? Jag hade sidan öppen hela dagen och skrattade så fort jag fick syn på honom igen. (Ja, jag har lätt för att skratta... :) )
Jag tog såklart en bild på det hela, för nu är han inte kvar på första sidan längre och jag visste att han inte skulle tro mig. Men som ni vet vill krisaren förbli anonym (HAHA!!) så jag får väl hitta någon svart bjälke jag kan placera över ögonen tills jag lägger upp bilden här. Stay tuned and don't forget: 40 but sexy!

Metro surfing

Kategori: Allmänt

Blev lite småchockad häromkvällen när jag såg denna bild på krisarens instagram. Visste att han varit ute med en kompis och ölat lite.



Men vad i helvete?? Vad gör krisaren nu? Har han börjat metro surfa som de där galna kiddsen i Moskva som hoppar på en körande tunnelbana och ser det som en lite spännande berg- och dalbana...? Står detta på 'Hur jag blir en cool 40åring' schemat? Och hur kunde han ta denna snygga bild när han hänger på en körande vagn? Blev nästan lite halvsur på krisaren att han gör något så huvudlöst.

Hörde sen att han bara tagit kortet från stationen. Tja man blev ju nästan lite besviken.. Hade ju gärna skällt ut honom! :)

Ja och bilden är ju lyckad. Det är ju alltid något att vara avis för.

 

Krisarens träningspass

Kategori: Allmänt

Krisaren fick för sig att börja träna lite för ca. 6 månader sen. Sista gången han hade tränat låg långt tillbaka. Det fick visserligen jag också för mig efter 10 års soffpotatishäng, men mitt (icke-krisare) och krisarens träningspass ser väldigt annorlunda ut. Jag går ut och powerwalkar/springer lite då och då - typ 1-2ggr i veckan. Känner att jag gjort något och känner mig väldigt bra och inte så lite stolt efteråt.

Men krisaren - ackja... Var ska jag börja?

Han har blivit en såndär sportnörd nu. Går antingen på en 1 mils löprunda i regn och rusk eller så blir det ett gympass eller så kör han kettlebell hemma framför badrumsspegeln. Något blir det varje dag.
Klart han har en app för varenda sorts träning (och såklart en foto-app för att dokumentera smärtan efteråt). Här görs det inget på låg nivå!

Men tänker ni nu, det är väl kanske inte så konstigt om man blir lite taggad och känner att med musklerna kommer även kvinnorna... Eller så var det sista kanske bara en ren tillfällighet, men en riktig krisare ser naturligtvis ett samband.

Jo.. Det blir lite krisbeteende på det där när han plötsligt får för sig att bli en grodman och börja med amfibieträning.

Vad är amfibieträning?
Har ni sett Navy CIS någon gång? De där hårda navy killarna som leker med sina skimmrande stora muskler i sina fantastiska uniformer, där de oftast bara har byxorna på sig för att de råkade glömma skjortan... Oj, kom visst av mig lite där. Jo alltså de killarna kör samma träning som krisaren har fått för sig. Man springer någon mil och efteråt på med våtdräkten och så simmar man någon mil och sen springer man igen för att det är så kul.
Så nu har han beställt en våtdräkt med simfenor och - håll i hatten! - en fodrad badmössa. Ja, den kan man ju faktiskt behöva om man inte kör denna träningsform i Florida utan i Mälaren och börjar på hösten. Får väl råda till en isbrytare också...

Tyvärr kan jag inte se honom just nu men vad jag har förstått så har våtdräkten kommit, så han har den väl redan på sig och hoppar upp o ner som en groda av glädje. Han lär inte ta av den heller. Så om ni ser en grodman på vift i huvudstaden så är det bara att småle lite och naturligtvis rapportera till mig - gärna med foto.

En upprörd strumpa kommenterar

Kategori: Allmänt

Alltså vad är det för fel på mig då? Jag är väl en fin strumpa - jag har ju till och med en liten färgklick på mig som andra inte har.

Jag tar detta som en retorisk fråga, bifogar en bild och låter det bero.

Tror att denna lilla strumpa dock har klättrat uppför karriärstegen likt någon som har varit med på Big Brother. Detta par strumpor kommer att åka fram på varenda dejt och högtid tills en strumpa tappas bort i tvättmaskinen. (Oj! Jasså, har den kommit bort?! Sååå synd! Note to myself: Måste erbjuda mig att tvätta.)

Vad tänker man på när man hör 40årskris?

Kategori: Allmänt

Helt klart tänker man på en man som ser asgammal ut och som tror han kan gömma ölmagen bakom ratten på en röd cabbe med en massa hästkrafter.
Brevid honom i sportbilen sitter en blond donna - okej, vi säger en blond white-trash-pärla - som tror att mannen är rik. Annars hade hon ju inte suttit där utan varit kvar hos trygga Glenn som hon träffade på skolavslutningen i 2002. 
Wtp (white trash pärlan) och krisaren har nyligen träffats och han har lämnat frugan som han gifte sig med för 20 år sen.
 


Det är vad man tror! Det är vad Hollywood vill att vi ska tro. Men så är det inte! De finns överallt och framförallt gömmer dessa nya krisare sig bakom ett helt okej yttre och de har oftast ingen sportbil.
 
Ni kan tycka det är taskigt - men det är så mycket roligare när man väl lär känna dem och kan ha lite kul på deras bekostnad när man väl kommer på dem. :)

Första mötet med krisaren

Kategori: Allmänt

Krisaren och jag träffades på twitter. Vi är ju lite ytliga båda två, så vi tittade bara på avatarerna o kände: "japp, detta kan funka!". Jag tänkte även att det kanske skulle vara skönt med en riktig man istället för alla barnungar man har träffat på sistonde. Så jag åkte upp till huvudstaden för att träffa krisaren. Såg honom, tänkte: mogen man mitt i livet. Skönt! Sen tog han av sig skorna och då borde jag kanske ha reagerat för första gången. Svarta strumpor med rosa (!) häl o tår? Känns som om någon antingen hade en bad-sock-day eller så var det första tecknet på 'jag-måste-förverkliga-mig-genom-att-bära-roliga-strumpor'. Eller så var det bara ngn Sthlm street style som vi bönder från Skånelandet inte hade koll på. Men detta var ju bara början. Ju mer man umgicks, desto mer uppdagades..