krisaloss

Någon fyller snart 40. Någon krisar. Men det är inte jag! Jag tänkte bara ha lite roligt på krisarens bekostnad... :)

Hipster

Kategori: Allmänt

Hipster vill ju ingen vara. Eller?

"The only sure fire way to tell if someone you're talking to is, in fact, a hipster is to ask them "are you a hipster?". If they respond no, and turn their casette player back on, you can be sure you're dealing with a hipster." [urban dictionary, 4. hipster]

Ja, denna beskrivning är kanske lite old-school... ingen har ju en "casette player" nuförtiden, om man då inte är lite sentimental som jag och har kvar varenda walkman och samtliga kassetter man en gång i tiden har spelat in någon låt som spelades på radio. Men jag tror det fortfarande funkar med denna beskrivningen. Krisaren vill ju absolut inte vara en hipster... men han är en. Är det på grund av att han krisar? Att han vill verka yngre och mer up to date eller så ÄR han bara en hipster och får leva med det. Tycks ju vara lite så att Sthlms ynglingarna är hipsters och vi här nere i Skånelandet är lantisar. Fast ibland det kanske är bättre att vara en lantis?

Men vad utgör en hipster??

Hipster är en sorts subkultur som består av män och kvinnor i 20 till 30 års åldern som är både kreativa,smarta, roliga och tänker lite out of the box. De är väldigt fokuserade på att lyssna på "rätt" musik, d.v.s. allt som är nytt (typ släpptes idag och är först med att posta det på facebook) eller så har de grävt fram något gammalt indie/garage-band som de går o promotar på spotify (om det nu finns där) eller så lägger de ut coola spellistor på deras bloggar. Såklart går de på festivaler och hittar nya idoler...
Hipsters bor oftast i lite alternativa bostadsområden, som plötsligt blir "hippa" och dyra efter ett par år. Konstnärer paras med juppies och blir till hipsters :) lite som att bo på Söder?
Hipsters är kända för deras klädstil. De är väldigt måna om att vara up to date (samma som med musiken) och att absolut inte vara mainstream. Det är nog det värsta man kan säga till en hipster.. Nej, hipsters bär klädmärken ingen känner än, om det nu är jeans från någon i Lappland eller Timbuktu. Oftast har de på sig vintagekläder eller kläder som ser ut som vintage. Gärna ett par tighta jeans till ett par old-school sneakers (om man nu inte är Converse-typen). Glasögonen är hornbågade och tjocka och de har man vare man behöver dem eller ej. Tjejernas hår är uppsatt till en slarvig knut som ser ut som om den fixades till lite så där utan möda, men i själva verket stod de framför spegeln i 20 min för att få till den. Ja, man ska se cool ut utan att det ser ansträngt ut. Sätt på en mössa, men lite snett o lite som om den bara hamnade där av sig själv. Hipsters har ofta också en släng av det androgyna i sin uppenbarelse. Männen är smala och dejtar gärna tjejer som ser likadana ut. Om man har samma byx- och skostorlek är det perfekt.

Hittade en rolig test i GP:

 

Så jag gjorde testet i Krisarens namn med detta resultat:

Hipster.
Du är vad man i folkmun lite föraktfullt kallar en hipster. Själv vill du naturligtvis inte kännas vid benämningen även fast du blir väldigt nervös när folk pratar om ny musik som du inte har hört talas om. Du försöker hänga med inom populärkulturen och klär dig ibland så överambitiöst att det blir lite löjligt.

Dags att krisa nu?

 

 
  • Permalänk
  • Trackbacks
  • Kommentarer (2)

Kommentarer

  • Potatishäxan säger:

    Tabula rasa - det oskrivna bladet.
    Du är definitivt ingen hipster. Vi vet inte så mycket mer om dig dock. Av dina svar att döma kan du vara allt från uppvuxen i en grotta till teologiprofessor. I vilket fall gör du säkert bäst i att även fortsättningsvis undvika hipsterkulturen.

    Svar: Haha! Ni skulle bara veta... 😉
    Zo_fee

    2012-09-23 | 18:36:07
  • Potatishäxan säger:

    Känner nog att det är en bra beskrivning av mig. Lite amish sådär. Lever kvar i 90-talet...

    Svar: Haha! Har du gjort testet i GP? :)
    Zo_fee

    2012-09-23 | 23:32:13

Kommentera inlägget här: